vrijdag 11 november 2011

Kijk, dit doe ik als m'n vinger te zeer doet om te quilten!Blokje 1 van The Village of Hawk Run Hollow van Carriage House Samplings.

Groetjes Debby

10 opmerkingen:

Anymart zei

Maar 1 antwoord. Quiltlepel.

Lida zei

Ja dat doe ik dus ook, afwisselen tussen stofjes die zwaar steken en borduren, vind het allebei heel leuk. Borduren kost ook veel minder kracht en dit wordt wel een heel apart huis zo te zien, ik ken het patroon niet, maar wens je veel vrolijke steekjes en met een lepel werken kan ik helaas ook niet! Groetjes
Lida

Wieke van Keulen zei

Prachtig wordt het Debby en een beetje afwissling is altijd leuk. Hopelijk geneest je vinger snel. Ik smeer ze 's avonds dik in met handcrème, trek katoenen handshoenen aan als ik nog een hoofdstuk lees, zodat de crème lekker kan intrekken en voordag ik ga slapen doe ik mijn handschoenen weer uit. Maar ook dan duurt het nog heel lang voordat de pijnlijke plek weg gaat!

Rina zei

Wat een goed idee om het quilten af te wisselen met zo n leuk borduurtje. Mijn wijsvinger ziet er op het moment inde weekenden ook zo uit. Op werkdagen mag hij bijkomen van al het quiltgeweld!

Ageeth Dorsman zei

's Nachts gaat er een dikke laag
creme op die zere vinger, maar de
andere dag doet hij weer net zo veel
pijn! Ik zou het ook wel willen af-
wisselen met zo'n fraai borduurtje,
maar ik wil ook heel graag mooi leren
quilten, dus volhouden....
Ik vind het borduurwerk geweldig, is
ook helemaal mijn smaak.
Groetjes van Ageeth

Kathinca zei

Oooh dat afwisselen doe ik ook. Tussen handprojecten en machineprojecten. Ik heb laatst "thimblepads" gekocht. Kleine leren rondjes die je op je vinger kunt plakken zodat je daar in prikt ipv in je vinger. Even wennen maar werkt wel (moet je er niet venijnig naast prikken want dan doet het alsnog zeer). Ze zijn van Nifty Notions.

Mooi borduurtje overigens!

quiltlodge gerda zei

Ook leuk, toch! Zelf loste ik het ook zo op, maar ik heb nu zo'n metalen dopje voor op m'n onderste vinger en dat werkt uitstekend. Ik was eerst bang dat je de naald niet goed zo voelen, maar die angst was helemaal onterecht. Maar, laat dat je er vooral niet van weerhouden om dit prachtige borduurwerkje te laten liggen hoor!

Yvonne zei

Alleen de naam van het borduurwerk is al prachtig! Heerlijk toch een beetje afwisseling en het geeft een beetje rust aan je quiltvinger!

Agnes zei

Ja, ja..........smoesjes dus.
Ik ken het probleem.
Weet je wat zo gek is? Op een gegeven moment steek je steeds precies in hetzelfde gaatje van die zere vinger. Ik plak er wel eens een paar dagen een heel klein pleistertje op.

Geeft niet hoor, je doet gewoon wat je op dat ene moment het allerleukste vindt.
Het is tenslotte geen aangenomen werk. Alles voor je eigen plezier, goed aan denken.
Het borduurwerk is schitterend!

Ageeth Dorsman zei

(berichtje van 20 nov.): heel veel
plezier vandaag, dat zal zeker lukken.De lessen van Ted zijn zeer
leerzaam, inspirerend en ook nog leuk!
Ik heb de applicatie-3-daagse ook
gedaan en er zoveel plezier van gehad.
Ik dacht eigenlijk, dat jij hem al eens had gevolgd, omdat je zo mooi
appliceert! Nu wordt het alleen maar
nog mooier!
Groetjes van Ageeth