dinsdag 27 december 2011

Tatata!!! Mag ik jullie voorstellen aan de nieuwe liefde in mijn leven? 


Een 221K uit 1949 gemaakt in Schotland.


Met alle originele toebehoren erbij.


 Koffertje puntgaaf.


Die kerstman. Hij weet ook precies wat ik graag wilde :-)  Nu nog een kwart inch voetje en rubbertjes voor de voetjes bestellen en ik kan gaan naaien!

Zijn jullie ook zo verwend door de kerstman?

Groetjes Debby

17 opmerkingen:

Wendy zei

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Ik ben ook zo'n trotse bezitter van zo'n machientje, heerlijk.
Ik heb het inch voetje gewoon hier bij mijn naaimachine man in het dorp gehaad ( Boon).

Heel veel plezier ermee!

gr. Wendy

Yvonne zei

Nou....niet zo als jij hoor Debby! Die Santa heeft je maar verwend! Mooie machientje en inderdaad het ziet er bijna als 'nieuw' uit! Veel plezier ermee!

Annemieke zei

Wat een beauty! Veel plezier er mee!

Lida zei

Nee dat is gemeen de kerstman heeft mij overgeslagen! Maar het is je van harte gegund hoor, ik wil niet zonder mijn Ome Jan! Heel veel plezier met dit mooie machientje, groetjes
Lida

Ineke van den Akker zei

Wat leuk voor je. Als beginnend Quilter zou ik wel graag willen weten waar om iedereen zo dol is op deze machine. Maak me wijs.
veel liefs,
Ineke

Wieke van Keulen zei

Tjonge Debby, jij hebt wel een hele lieve kerstman op bezoek gehad. Prachtig machientje. En die koffer is al een cadeautje op zich. Bofkont.

Anymart zei

Hi Deb, wat is ie mooi! En wat glimt ie! De kerstman is ook aardig geweest voor mij, zie mijn antieke naaidoos uit 1870 ofzo op mijn blog. Wat een aardige kerstman hebben we toch....;-)

Karin M zei

Wauw, echt heel erg mooi. Super zeg. Daar mag je wel trots op zijn.

Agnes zei

Geweldig, en zo'n ding naait zo lekker!
Je voelt je net een kind dat met een poppenhuis speelt als je erachter zit.
Heel veel plezier er mee.

marianne zei

veel plezier ermee Debby!!

Ageeth Dorsman zei

Ik ben even aan het blogs-bijlezen en
wat zie ik daar? Een heuse, prachtige,
glimmend-zwarte Featherweight!!! Wat
ben je verwend! En ik ben ook zo'n
trotse bezitster van een FW, een
222K uit 1955, dus nog ouder dan ik...
Geniet ervan! Groetjes van Ageeth

Hennie zei

Wat een beauty zeg veel plezierige uurtjes samen.
Goede jaarwisseling en een geweldig 2012 ! ! !

Groetjes Hennie.

inge zei

welkom in de club van de fw-bezitters

Joyce zei

Debby een gelukkig nieuwjaar!!
Wat een mooi masjientje heb je gekregen!! Veel plezier ermee.

quilting Jeannet zei

Ohhh, Debbie...ik lees het ook net pas, meid, wat héérlijk! mag ik je bij de singerlijst zetten? Wat zul je er een plezier aan hebben.

groetjes, Jeannet

merumo zei

Happy New Year, Debby! Look at your lovely antique machine!! I'm so jealous!!

Anoniem zei

Ik ben weer eens aan het patchworken geslagen, Engels papier en machine stripped tumbling blocks. Tot nu toe de el. Ber en nina, maar ik heb de oude Singer van mijn moeder ook staan, alleen lastig is dat het ouderwetse ronde schacht naalden zijn, moet eerst een verkoopadres daarvan vinden en dan per paar dozijn inslaan maar. Hoe oud hij is weet ik niet, mijn moeder, geb. 1906 en nog steeds goed bij haar hoofd, meent dat zij hem al tweedehands kocht/kreeg toen ze rond de 20 was. In ieder geval had ze hem al jaren voor ze trouwde in 1934. Hij heeft geen spoeltje maar een schuitje. Er is ooit een lamp gekocht om er aan te bevestigen en ook een zigzaghulp. Als je geen kwartinch voetje bij je machine kan kopen en hij is van metaal dan kun je ook een stofgeleider kopen die je door het er in bevestigde magneetje zo op de bodemplaat klikt. Je moet echt kracht zetten om hem te laten verschuiven. De gids over Singer datering gaat maar terug tot 1939, het schuifje boven het garenschuitje vermeldt, uit mijn hoofd, 1879 of 89, maar dit kan een oud magazijnschuifje zijn dat toevallig paste. Tuurlijk is het een handnaaimachine van voor de periode dat ze vederlicht genoemd werden. Zo gauw ik naalden heb (misschien in Zwolle?, beurs een adres te verkrijgen) ga ik hem eens uitproberen, tenslotte heb ik er veel poppenkleren en kleren voor mezelf op genaaid, tot ik op mijn 17e een Br+other el. kocht, nou ja, er staat Ven +domatic op. Die heb ik dus ook nog, de Husq 2000 ruilde ik in voor de Ber+ nina. Het enige waar je bij de featherweight altijd om moet denken is goed schoonmaken en regelmatig olieën.