zaterdag 14 februari 2009

Klosjes update

Zaterdag klosjes-dag. Ik heb deze week een poging gedaan om er een paar aan elkaar te naaien. Dat ging niet van een leien dakje.
Het probleem is dat ik moeite heb met 8 puntjes bij elkaar. Dat heb ik met een 8-puntige ster, en toen ik de klosjes aan elkaar aan het naaien was, kwam ik erachter dat op de hoeken er ook weer 8 puntjes bijeen kwamen!
Dus het boek van Jinny Beijer erbij gepakt, maar dat gaf geen uitkomst. Toen heb ik maar de hulp in geroepen van Opper- klosser Ingrid.
Toen nog eens geprobeerd, en kijk, het is gelukt. Zonder gaatje in het midden. Stond er zelf een beetje versteld van dat het was gelukt.
Hoe doen jullie die 8-puntjes? Hebben jullie nog goede tips/ technieken? Ik hoor ze graag.
Vandaag ga ik lekker beeen, zal dus later bij jullie mede-klossers langs gaan om jullie vorderingen te bekijken.
Groetjes Debby

20 opmerkingen:

Balsemien zei

Hoi Debbie, ja die puntjes aan elkaar zetten valt niet mee... Ik kan je niet via het log uitleggen hoe ik ze aan elkaar zet, ik maak als het ware een rondje. Bij een van mijn zaterdaglogjes over klosjes heb ik ook om tips gevraagd!

quilting Jeannet zei

Hoi Debbie,
Ik ben nog niet zover, maar ik zie het ook met angst en beven tegemoet, dus ik kan ook wel tips gebuike. Fijn dat he ttoch gelukt is.

groetjes, Jeannet

Joke zei

Ha Debbie,
Ook ik ben nog niet zover, maar had mezelf eigenlijk ook nog niet gerealiseerd dat het best lastig kon worden... Nu dus wel...
Maar als ik jouw logje lees, begrijp ik dat het met een beetje geduld en volharding uiteindelijk best goed komt, dus ik ben vol vertrouwen.

groetjes, Joke

Jantine zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jantine zei

Hoi, (sorry, eerste berichtje verwijderd ivm typfoutjes)

ik heb het wel geleerd hoe het moet met die puntjes en heb het ook in een document staan van toen ik vorig jaar les gaf, maar zo een twee drie uitleggen op een blog is wat te ingewikkeld. Ik wil je er gerust mee helpen, je woont toch in de regio Den Haag, laten we gewoon een keer afspreken, voordoen is het makkelijkst!
Tipje van de sluier: de hoekpunten extra verbinden met een schuin kruisje... nee, dat snap je ook niet, toch maar wat afspreken!

Anoniem zei

Knap hoor.
Ik vind het ook zo'n gepriegel .

hoop dat er duidelijke tips zijn/komen.
Succes..MM

katrien zei

Ja die naadjes hé,ik probeer net als Balsemien rondjes te maken,alles naar één kant te strijken.

Gerda Hartman zei

Mooie klosjes en het is inderdaad ene gepriegel. Fijn weekend.

Annemieke zei

Wat een klus zeg! Die klossen maken gaat nog wel, maar nou de rest.Ik heb nog geen ervaring hiermee.
Daaag Annemieke

wilma zei

Hoi Deb. Inderdaad rondjes maken en de naadjes naar 1 kant strijken.

Is bija niet uit te leggen zo..
Mooi zijn je klosjes wel!1

(k)WIL(t)MA zei

Oefening baart kunst... Ik naai eerst de 4 stukjes rond het vierkantje. En ik naai daarbij van (hoek)puntje naar (hoek)puntje en dan de vier schuine zijden op elkaar, ook weer van (hoek)puntje naar (hoek)puntje.
Succes en groeten,(k)WIL(t)MA

Anoniem zei

Het wordt hier heel leerzaam met al die kleine tips. Kun je geen fotoreportage maken? groetjes, klos ze komende week,Peti

Hennie zei

Hallo Debby,
Nou het is goed gelukt hoor, ziet er mooi uit.
Fijn weekend Hennie

supergoof zei

YESSSSSSSSSSSSSS!!!!
Je bent KEIKNAP!
:o)

gerda zei

gewoon doen...kijken hoe de naadjes vallen en met kleine steekjes naaien...ehhh...zo doe ik het...ze zien er hartstikke mooi uit..en goed gelukt!!!

Yvonne aka sommeke zei

Ik doe het ook in het al bekende rondje en met kleine steekjes!
Oefening baart kunst, je klosjes zijn toch mooi!

Mirjam zei

Je klosjes zien er mooi uit, leuk om ze aan elkaar te zetten zeker? Ik ben zover nog lang niet en hoop dat ik van de week wat tijd kan vinden om er (in ieder geval)weer (1?) te maken....

Anoniem zei

Mooie klosjes, ik ga vandaag de klosjes aan elkaar zetten...

Rina zei

Hij wordt al erg leuk. En het aan elkaar zetten van blokjes met acht puntjes blijft lastig. Bij mij zie je vaak een draadje lopen op de voorkant. Bij jouw zien ze er mooi uit. Succes met de andere puntjes.

Guusje zei

Tips kan ik je niet geven, ik ben ook nog niet zover om ze aan elkaar te naaien dat moet nog komen. Vind het wel knap dat het je gelukt is en zonder gaatje want dat lijkt mij ook het moeilijkste. Veel succes.

Groetjes PetraM