donderdag 26 februari 2009

Nieuw

Ben weer aan iets nieuws begonnen. Hebben jullie dat ook, dat je snel verveeld bent met iets waar je mee bezig bent? Ik heb dat erg vaak, vooral als ik teveel dezelfde blokken moet maken. Dus vooruit maar, een nieuw project. De blokken heten Sawtooth Square, dacht ik. Ik maak ze met zeer donker blauwe stofjes. Onder andere Mary's favorite van Mary Koval, maar ook andere stofjes erbij.


Alles weer met de hand. Ik doe tegenwoordig niet anders meer. Ik vind het wel moeilijk om patronen voor malletjes te vinden voor handquilters. Bij de meeste patronen staat hoe je met de naaimachine kunt werken en hoe groot de strips moeten worden enz. Heel erg oneerlijk! Er zijn, zo lijkt het tenminste, niet veel ontwerpers die er ook malletjes bij doen. Ik ken Jinny Beyer en Linda Franz. Kennen jullie nog leuke site's waar je handquilters kunt bewonderen?
Ook ben ik nog verder gegaan met de vallende blokken
Gisteren veel tv gekeken, naar de ramp, en dus veel gedaan.
Groetjes Debby

6 opmerkingen:

Balsemien zei

Hoi Debby,
Ja dat herken ik helemaal. er jeukt en kriebelt hier van alles, maar ik ben deze week een beetje streng voor mezelf. Misschien volgende week weer iets anders...
Fijne avond!

Balsemien zei

Nog eventjes,
Ik zie dat jij Tuscany Rose op een fotootje in de zijkolom hebt. Van een pakket van Petra Prins? ik heb het pakket maar wil er dingen in veranderen, ben er zo nog niet tevreden over. heb jij em helemaal af?

wilma zei

Ja dat herken ik ook wel helemaal...
Mooie blokken.
Wat een ramp met het vliegtuig hé??!!
Wonderbaarlijk dat er niet meer mensen zijn overleden. Wat ziet het vliegtuig eruit...

Yvonne aka sommeke zei

http://www.quilterscache.com/QuiltBlocksGalore.html
Hier heb je bijna altijd de instructies voor machinaal patchwerk maar ook de "templates" voor handwerkers.
Ik klik hier bv willekeurig deze aan http://www.quilterscache.com/S/StarSquaredBlock.html
Rechts naast het blok zie je de link naar de templates.
Succes verder!
En neeuuuu, ik laat me nooit verleiden tot nieuwe dingen! (grapje)

supergoof zei

Ik doe ook alles met malletjes, vind het zo veel prettiger werken, maar dat komt ook omdat ik niets snap van de naaimachinebeschrijvingen,....

inge zei

mooie oogst!