zaterdag 28 februari 2009

Nieuwe Oogst

Jaaa, daar ben ik toch weer met een nieuwe klosjes oogst. Ik vindt het nog veel te leuk om te stoppen. Ik ben nu met een scrap-pakketje van Petra Prins bezig geweest. Het zijn overwegend rode tinten.


En nog 3 sawtooth blokken gemaakt, ook erg leuk om te doen. Alles met de hand natuurlijk. Ik had van de week al gevraagd of iemand nog leuke site's kent voor handpiecers, en vraag dat nu nog eens. Aangezien bijna alle patronen er van uit gaan dat je met de machine werkt. Sommeke, bedankt voor link, maar die kende ik al, jammer genoeg. Dames, klos ze deze week!
Groetjes Debby

donderdag 26 februari 2009

Nieuw

Ben weer aan iets nieuws begonnen. Hebben jullie dat ook, dat je snel verveeld bent met iets waar je mee bezig bent? Ik heb dat erg vaak, vooral als ik teveel dezelfde blokken moet maken. Dus vooruit maar, een nieuw project. De blokken heten Sawtooth Square, dacht ik. Ik maak ze met zeer donker blauwe stofjes. Onder andere Mary's favorite van Mary Koval, maar ook andere stofjes erbij.


Alles weer met de hand. Ik doe tegenwoordig niet anders meer. Ik vind het wel moeilijk om patronen voor malletjes te vinden voor handquilters. Bij de meeste patronen staat hoe je met de naaimachine kunt werken en hoe groot de strips moeten worden enz. Heel erg oneerlijk! Er zijn, zo lijkt het tenminste, niet veel ontwerpers die er ook malletjes bij doen. Ik ken Jinny Beyer en Linda Franz. Kennen jullie nog leuke site's waar je handquilters kunt bewonderen?
Ook ben ik nog verder gegaan met de vallende blokken
Gisteren veel tv gekeken, naar de ramp, en dus veel gedaan.
Groetjes Debby

dinsdag 24 februari 2009

Ufo's

Vandaag weer tijd voor een UFO. Het block heet Oak Leaf. Oftewel : eikenblad. Het is de bedoeling dat de blokken allemaal in verschillende tinten groen en rood worden gemaakt. Nu ik het zo weer zie, denk ik , ik moet er toch maar weer eens mee verder.








Tot slot nog wat leuke foto's van de hond die heerlijk ligt te slapen op m'n quilt. En van een sfeerhoekje in de keuken.
Groetjes Debby

zaterdag 21 februari 2009

Klosjes update

Hier zijn de klosjes. Dit wordt een mini-quiltje.

Het zijn rijen van 6x6 klosjes en de klosjes zijn 2 inch.
Ik zit nog te broeden over de rand die er omheen moet.
Zo vindt ik het wel erg leuk geworden, en ik weet niet of ik nog verder ga met de grote klossen. Maar niets is zo veranderlijk als een mens, nietwaar? Misschien heb ik volgende week toch nog wel een update,ha,ha.
Nog iets anders: Ik heb een hoop vragen gehad over het spelden kussentje van gisteren, dus hier is de link:http://abyquilt.blogspot.com/2007/04/pincushion-tutorial.html
Veel plezier ermee
Groetjes Debby

vrijdag 20 februari 2009

Speldenkussentje

Wat moet dit nou worden?














Ja, dat dacht ik ook. Na heel wat gepriegel zat ie in elkaar. Alleen zonder op staande puntjes! Aaargh! Weer uit elkaar en het bovenste deel een kwart slag gedraaid. Toen kwamen de puntjes omhoog staan zoals het moest.
Met dit als resultaat! Niet slecht, al zeg ik het zelf.....
Groetjes Debby

donderdag 19 februari 2009



Niet echt iets nieuws om te laten zien. Ben wel goed bezig geweest deze week. Afgelopen Maandag ben ik bij Jantine http://urban-style-jantine.blogspot.com/ geweest en uitleg gekregen over hoe je 8 puntjes bijeen moet naaien. Dat was erg gezellig, veel gekletst.





Ook ben ik verder gegaan met de thumbling blocks

































Dat werkt wel lekker snel. Ze zitten nog niet aan elkaar, hoor. Dat doe ik pas als ik alle blocks heb gemaakt.



Groetjes Debby

maandag 16 februari 2009

Ufo

Dit keer een van mijn UFO's. Het zijn hexagon bloemen op een vierkant geapliceerd.


















Ik wilde het in allerlei roze kleuren doen, tot aan bordeau toe.




Groetjes Debby

zaterdag 14 februari 2009

Klosjes update

Zaterdag klosjes-dag. Ik heb deze week een poging gedaan om er een paar aan elkaar te naaien. Dat ging niet van een leien dakje.
Het probleem is dat ik moeite heb met 8 puntjes bij elkaar. Dat heb ik met een 8-puntige ster, en toen ik de klosjes aan elkaar aan het naaien was, kwam ik erachter dat op de hoeken er ook weer 8 puntjes bijeen kwamen!
Dus het boek van Jinny Beijer erbij gepakt, maar dat gaf geen uitkomst. Toen heb ik maar de hulp in geroepen van Opper- klosser Ingrid.
Toen nog eens geprobeerd, en kijk, het is gelukt. Zonder gaatje in het midden. Stond er zelf een beetje versteld van dat het was gelukt.
Hoe doen jullie die 8-puntjes? Hebben jullie nog goede tips/ technieken? Ik hoor ze graag.
Vandaag ga ik lekker beeen, zal dus later bij jullie mede-klossers langs gaan om jullie vorderingen te bekijken.
Groetjes Debby

vrijdag 13 februari 2009

Hoe ver

Kijk eens hoe ver ik ben met de vallende blokken?





Het is een leuk werkje om te doen en ook weer erg verslavend! Om malletjes te maken moet ik alleen wel veel crackers eten, ha, ha.
Groetjes Debby

woensdag 11 februari 2009

Nieuw project

Ik ben begonnen aan een nieuw project: Tumbling blocks.
Eerst wiebertjes snijden.










Dan de malletjes maken. Deze keer heb ik ze zelf getekend, ik kon geen patroon vinden van diamonds, hexagonnen kan ik zo uitprinten.
Dan de lapje erom spannen en met een enkel steekje vast zetten. Alleen op deze manier kan ik acht puntjes netjes die bij elkaar krijgen!
En dan met een overhandse steek drie wiebertjes aan elkaar naaien.
De laatste foto is niet zo scherp, maar zo kun je de Tumbling blocks maken. Ik heb de stofjes gebruikt die ik bij Carla van the Stitch Cottage heb gekocht: de collectie Charleston van Judie Rothermel. De quilt wordt zo groot als tot de stof op is
Groetjes Debby

maandag 9 februari 2009

Gekregen


Kijk eens wat ik van Sommeke http://sommeke.web-log.nl/sommeke/ heb gekregen?Het is een Award met de vraag: 5 verslavingen/of gekke dingen.
1- Ik ben geen avond-mens, eigenlijk ook niet echt een heel vroeg opstaander, maar om een uur of 7 en in het weekend 8 of half negen is prima voor mij.
2- Sudoku is ook een van mijn verslavingen. Iedere avond voor het slapen gaan in bed. Niet te moeilijk, hoor, anders blijf ik te wakker.
3- Ik heb moeite om een mooi lapje te snijden. Ik zit lang te bedenken wat ik er mee kan doen, en hoe ik op de voordeligste manier een strookje af kan snijden, ook al heb ik er genoeg van.
4- Ik doe elke dag boodschappen. Ik kan moeilijk vooruit plannen en bedenk vaak in de winkel wat we gaan eten. Vergeet ook geregeld iets, kijk zelfs op een briefje over het artikel heen. En dus gebeurd het regelmatig dat als ik aan het koken ben ik nog even naar de winkel moet....
5- Britse detectives. Ik neem ze meestal op en kijk ze als ik zit te quilten/patchen. Vooral op Zaterdag bij Ketnet/Canvas heb je goede serie's. Frost is mijn Favoriet, Dalziel en Pascou, Midsommer Murders, volgen daarop.
Zo, dat waren mijn verslavingen/eigenaardigheden. Nu geef ik hem door aan Atelier Bep.
Groetjes Debby

zaterdag 7 februari 2009

Klosjes

Daar ben ik weer met een update van de klosjes. Ik heb alleen mini-klosjes gemaakt. Het zijn er 23. Ik was van plan om een mini-quiltje te maken. Ik dacht dat 16 klosjes wel genoeg zouden zijn. Toen ik ze aan elkaar ging naaien was het toch wel erg mini, dus nog maar wat erbij gemaakt.

M'n duim is weer bijna genezen dus ik kan weer op volle kracht vooruit!


Groetjes Debby

dinsdag 3 februari 2009

Pech


Ik had pech. Zat ik geconcentreerd malletje te maken, prik ik met die hete naald in m'n duim!

Dus een gaatje in m'n duim en een brandblaartje erin, want ik was met de aansteker bezig. Je ziet niks, maar het doet erg pijn. Gelukkig heb ik het zelf gedaan.....
En dan deze foto:
Zo zie ik er altijd uit, een trui vol draadjes! Als ik de deur uit ga moet ik altijd de draadjes eraf pulken. Nu het winter is, is het niet zo erg als ik het vergeet. In de zomer zullen mensen wel eens denken; wat heeft die gedaan?
Groetjes Debby